Sposób przygotowania

1/ Składniki na ciasto połączyć i zagnieść. Wylepić formę 26cm do tarty i wstawić do lodówki na pół godziny do schłodzenia. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić. Botwinkę opłukać, pokroić na dowolne kawałki i podgotować kilka minut aż zmięknie (ja dusiłam na patelni pod przykryciem z ''kroplą wody''), odcedzić, dodać do cebuli i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

2/ Składniki na sos dobrze ze sobą wymieszać, dodać posiekany koperek. Schłodzone ciasto nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i podpiec przez ok 15 min na lekko złoty kolor. Na podpieczony spód ciasta rozłożyć kostki sera, wylać sos jajeczno śmietanowy a na wierzch ułożyć botwinkę z cebulą. Wstawić ponownie do piekarnika na ok 15 min, aż brzegi staną się porządnie rumiane.

Komentarze

  • 0
    zd
    Opublikowano

    Madzai

    Bardzo ciekawy przepis
  • 0
    dsc00052
    Opublikowano

    Damiano

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    ciekawa tarta
  • 0
    profilowe
    Opublikowano

    tycjanowa

    Wygląda bardzo apetycznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !