Sposób przygotowania

1/ Ważne jest by wszystkie składniki miały temperaturę pokojową i nie były prosto z lodówki. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na bardzo pulchną masę (jak na biszkopt) stopniowo dodawać olej, zsiadłe mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać.

2/ Ciasto wylać na blaszkę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia i rozprowadzić łyżką. Na wierzchu ułożyć połówki truskawek. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok 40-45 min (bez termoobiegu) do suchego patyczka.

Komentarze

  • 0
    fotolia_12605374_subscription_xl_148061
    Opublikowano

    Saga123

    smacznie wygląda :)
  • 0
    to4-8
    Opublikowano

    Mniam

    Takie ciasta są najlepsze. Pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wspaniałe, przepis oczywiście zabieram :)
  • 0
    dsc_0853..
    Opublikowano

    MałaMi89

    Mmm... aż żal, że truskawki się skończyły :)
  • 0
    dsc_0422
    Opublikowano

    monikaT83

    proste a jakie pyyyszne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !