Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na żołądkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 35 dag
kapusta biała 1/4 główki
marchewka 1 szt
pietruszka korzeń 1 szt
seler 1/5 bulwy
ziemniaki 6 szt
sól i pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
kostka drobiowa 2 szt
śmietanka do zup 3 łyżki
zielona pietruszka trochę
por (biała część) 1 szt
przecier pomidorowy 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na żołądkach

Oczyścić żołądki i wstawić w 2 litrach wody w głębokim garnku. Kapustę poszatkować i dodać do mięsa. Włożyć kostki rosołowe. Marchew obrać i pokroić w kostkę. Dodać do zupy wraz z całą pietruszką i selerem. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę dodać do zupy po 5 minutach od włożenia marchewki. Por pokroić w krążki i dodać do zupy. Kiedy ziemniaki robią się miękkie dodać przecier. Doprawić solą, pieprzem i Kucharkiem. Zupę zagęścić śmietaną i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 16.10.2010 09:46
uwielbiam wszystko co z kapusty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak