Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wołowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
margaryna 1 łyżka
liście selera
majeranek 1 łyżka
grubo mielony czarny pieprz Prymat, sól po 1/2 łyżeczki
wołowina 1 (chuda)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wołowa

Wołowinę naciąć głęboko i rozbić tłuczkiem na cieńszy plaster. Pokrojone w dość dużą kostkę ugotowane na twardo jaja, posiekane liście selera, majeranek, pieprz, sól wymieszać i rozłożyć równą warstwą na plastrze mięsa. Mięso ściśle zrolować i związać nicią, aby nie rozwijało się podczas pieczenia. Folię aluminiową wysmarować margaryną, ułożyć na niej roladę i zawinąć. Piec około godziny w silnie nagrzanym piekarniku. Przed końcem pieczenia należy zdjąć folię, aby rolada zarumieniła się z wierzchu. Podawać na zimno, pokrojoną w plastry.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lucyna15
lucyna15 11.01.2012 19:43
pycha
RenataZ-et 11.01.2012 14:10
przepyszna rolada
Motorek 23.12.2011 00:11
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak