Sposób przygotowania

Paprykę umyć, oczyścić, porozcinać na ćwiartki. Z podanych składników ugotować zalewę. Do zalewy włożyć paprykę i gotować ok. 20-25 min na wolnym ogniu. Przełożyć do słoików, dołożyć przyprawy z zalewy,zalać gotującą się zalewą,wlac po 1 łyżeczce oliwy i zakręcić dokładnie, odwrócić dnem do góry i tak wystudzić.Odwrócić dopiero kiedy będą zimne. NIE PASTERYZOWAĆ!

Komentarze

  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    tak jeszcze nie robiłam
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Robię tak grzyby i paprykę. Dużo mniej pracy a przetwory są trwałe. Pozdrawiam!
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    robię podobną
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    zdjęcie koszmarne, jak zwykle a do tego dziwnie skadrowane, no i te okulary w tle................................
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Zgadzam się,że zdjęcie jest fatalne.Niekoniecznie jak zwykle, ale jest. I jeszcze te okulary w tle, Jak ja się cieszę,że naraziłam poczucie estetyki anonima okularami a nie np. bielizną jakowąś.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra zaprawa na zimę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !