Sposób przygotowania

Ziemniaki obieram i trę na tarce. Gdy są starte dodaję do nich cebulę pokrojoną w kostkę, sól, pieprz, 2 łyżki mąki tortowej. Następnie dokładnie płuczę mięso gulaszowe i kroję w kostkę, rzucam je na gorący tłuszcz na patelnię. Gdy mięso jest już prawie usmażone dodaję pokrojoną w piórka cebulę, doprawiam do smaku zielem angielskim, liściem laurowym, pieprzem solą i papryką w proszku. Jeszcze chwilę podsmażam i gotowe. Następnie nakładam ciasto ziemniaczane na patelnię i piekę placki. Gotowe układam na talerzu, polewam sosem i można dodać do smaku np. ogórka i pomidora.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dorlil

    musze wyprobować
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    uwielbiam ale troszkę rozbudowuję przepis;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !