Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorki w sosie chrzanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na 4 osoby:
4 ozorki wieprzowe
czosnek
masło
śmietana
mąka
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorki w sosie chrzanowym

Ozorki odgotować, zdjąć skórkę. Włożyć do osolonej, wrzącej wody, zagotować, odszumować! Dołożyć warzywa i przyprawy i czosnek i gotować do miękkości ozorków. Ozorki wyjąć, każdego przekroić wzdłuż na 3 płaty. Sos: zrobić białą zasmażkę z 2 łyżek mąki i 2 łyżek masła. Rozprowadzić wywarem z ozorków, włożyć 2 łyżki tartego chrzanu i 2-3 łyżki śmietany.Doprawić solą i cukrem.Włożyć ozorki do sosu, zagotować. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:43
Nie jadlam ich.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak