Sposób przygotowania

Ozorki odgotować, zdjąć skórkę. Włożyć do osolonej, wrzącej wody, zagotować, odszumować! Dołożyć warzywa i przyprawy i czosnek i gotować do miękkości ozorków. Ozorki wyjąć, każdego przekroić wzdłuż na 3 płaty. Sos: zrobić białą zasmażkę z 2 łyżek mąki i 2 łyżek masła. Rozprowadzić wywarem z ozorków, włożyć 2 łyżki tartego chrzanu i 2-3 łyżki śmietany.Doprawić solą i cukrem.Włożyć ozorki do sosu, zagotować. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie jadlam ich.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !