Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy gryczanej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szkl
bryndza 120 gr
masło 50 gr
rodzynki 3 łyżki
migdały płatki 3 łyżki
woda 1,5 szkl
bulion warzywny 1 szt
orzechy włoskie 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy gryczanej

Bulion rozpuścić w wodzie,zagotować i dodać kasze gryczaną i ugotować do miękkości.Naczynie żaroodporne posmarować połową masła.Kaszę połączyć z serem i bakaliami.Wyłożyć do naczynia i na wierzch ułożyć wiórki z reszty masła.Piec w 180 st około 15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 30.11.2013 16:25
pycha kolacja
misia53 11.08.2012 16:41
odważnie ala pojechałaś z tymi rodzynkami aż mnie to ciekawi...
Krystyna32 28.03.2012 09:08
extra
kotlet 11.09.2011 20:16
pyszności
byMJ 06.08.2011 23:05
proste i smaczne ;)
matii6 17.04.2011 20:24
pomysłowe
mili_kati 10.01.2011 16:35
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak