Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z pomidorami i cukinią

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 20-30 dag
pomidory 2 szt
czosnek 1 ząbek
cukinie małe 1 szt
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sok z cytryny do smaku
bazylia świeża 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Fasolka szparagowa duszona z pomidorami i cukinią z dodatkiem świeżej bazylii to bardzo smaczny dodatek do obiadu.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z pomidorami i cukinią

Kroki postępowania

1
Fasolkę oczyścić, umyć, pokroić na kawałki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru.
Krok 1 - Fasolka szparagowa z pomidorami i cukinią foto
2
Cukinię razem ze skórką pokroić w słupki.
Krok 2 - Fasolka szparagowa z pomidorami i cukinią foto
3
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, usunąć skórkę i nasiona, miąższ pokroić w słupki. Cukinię podsmażyć na rozgrzanej oliwie, dodać pomidory, posiekany czosnek i masło, dusić przez kilka minut.
Krok 3 - Fasolka szparagowa z pomidorami i cukinią foto
4
Ugotowaną fasolkę osączyć, połączyć z warzywami, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać, podgrzać. Przed podaniem posypać posiekaną bazylią.
Krok 4 - Fasolka szparagowa z pomidorami i cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 21.09.2015 20:17
uwielbiam fasolę szparagową w każdej postaci
gosia56 01.09.2015 10:32
na pewno pyszna ;)
as28 01.09.2015 10:08
fajna fasolka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak