Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z bryndzą i szpinakiem
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć z cebulką. Gorące pierogi podawać okraszone boczkiem i posypane bryndzą i posiekanym szczypiorkiem
mąka pszenna | 300 g |
jajko | 2 sztuki |
żółtko jajek | 1 sztuka |
wrzątek | 50 ml |
olej rzepakowy | 3 łyżki |
sól | 1/2 łyżeczki |
szpinak | 250 g |
bryndza | 200 g |
czosnek | 2 ząbki |
masło | 1 łyżka |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
białko | 1 sztuka |
boczek wędzony | 200 g |
cebula | 1 sztuka |
szczypiorek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: