Sposób przygotowania

Oczyszczoną kapustę poszatkować, umytą marchew starkować na tarce o dużych oczkach i wymieszać z kapustą. Posolić, dodać nasiona kopru lub kminku, ubić w naczyniu kamiennym lub beczce. Przykryć denkiem, obciążyć kamieniem. Na drugi dzień, gdy utworzy się piana, zebrać ją, kapustę przebić ostrym narzędziem w kilku miejscach. Czynności powtórzyć w następnych paru dniach.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    uwielbiam kiszoną kapustę
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !