Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiory pasteryzowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 2 szt
sól, cukier
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
cukier 1/2 łyżki
łyżeczka soli
Zalewa: 1 litr
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiory pasteryzowane

Kalafiory włożyć do lekko osolonej i posłodzonej wody, obgotować. Następnie wyjąć, przelać zimną wodą, rozdzielić na małe różyczki, włożyć je do słoików. Przygotować zalewę z przegotowanej wody, kwasku cytrynowego, soli i cukru. Zalać kalafiory tak, aby były przykryte wodą. Pasteryzować 25 minut. (Słoiki o pojemności 1/2 litra.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak