Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z pieczarkami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 1/2 kg
olej 2 łyżki
jajko 1 szt
woda

Farsz

pieczarki 25 dag
cebula 1 szt
oliwa 4 łyżki
sól
pieprz

Dodatkowo

cebula 1/2 szt
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z pieczarkami

Farsz: Pieczarki oczyszczam i kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Pieczarki razem z cebulą podsmażam około 10 minut na oliwie. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.

Z mąki, jajka, oleju oraz odrobiny wody zagniatam ciasto. Powinno być elastyczne.

Przygotowane ciasto rozwałkowuję. Szklanką wykrawam w cieście krążki. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję farszu pieczarkowego. Zlepiam pierogi.

Przygotowane pierogi wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Gotuję 5 minut od momentu wypłynięcia. Odcedzam i wykładam na talerz.

Cebulę kroję w drobną kosteczkę i szklę na oleju. Przygotowaną cebulką okraszam pierogi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 14.02.2016 20:03
pyszne pierogi
ilka01 29.08.2015 12:36
Pychota-:)
adelajda 29.08.2015 11:13
też już takie robiłam
jagoda5913 29.08.2015 00:37
pyszne pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak