Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie ze śliwką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone śliwki 100 g
bekon 150 g
pieprz
margaryna 1 łyżka
sól
filety śledziowe 10 (wymoczone)

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie ze śliwką

Filety posolić, oprószyć pieprzem i odstawić na 30 minut. Śliwki w przeddzień namoczyć, wyjąć pestki, pokroić w paski. Na każdy filet położyć wzdłuż wąski pasek bekonu i 2-3 paseczki śliwki, zwinąć go w rulonik i spiąć wykałaczką. Przygotowane zawijańce ułożyć w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu, wstawić do gorącego piekarnika i piec 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak