Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BONDA – indyjskie pączki ziemniaczane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 250 g
ziemniaki 250 g
papryczka chili 1 szt
wiórki kokosowe 50 g
mąka z ciecierzycy 80 g
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
kurkuma 1 łyzeczka
oliwa 2 łyzki
sól 1 szczypta
olej do smażenia 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: BONDA – indyjskie pączki ziemniaczane

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

W osobnych garnkach gotujemy soczewicę oraz ziemniaki, odcedzamy.

Do ugotowanych dodajemy posiekaną chili, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli – wszystko razem dokładnie ugniatamy.

Z masy formujemy 10 pączków.

W miseczce roztrzepujemy jajko, dodajemy kurkumę, szczyptę soli, 2 łyżki oliwy oraz mąkę – mieszamy aż powstanie gładkie ciasto.

Każdy pączek obtaczamy w cieście i smażymy na rumiano na mocno rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 20.11.2015 08:00
oryginalna pączki
Ostra Na Słodko 29.08.2015 18:32
Spróbujcie, bo smakują rewelacyjnie!
bogusia 82 28.08.2015 22:17
bardzo ciekawe danie:)
Ada-Gaba 28.08.2015 21:10
ciekawy przepis
Gracer 28.08.2015 18:31
fajna propozycja
Ania67 28.08.2015 18:21
Ciekawa propozycja
Suonatar 28.08.2015 17:51
Ciekawy przepis, chętnie wypróbuje :)
Aannkaa82 28.08.2015 17:07
Bardzo interesujacy przepis :)
Konczi 28.08.2015 16:56
bardzo fajny przepis, skusiłabym sie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak