Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NALEŚNIKI PINACOLADA – z serem, ananasem i bananami pod kokosową pierzynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

NALEŚNIKI

mąka pszenna 1 szkl
mleko 2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
jajko 2 szt
sól 1 szczypta
olej do smażenia 0,5 szkl

NADZIENIE

ser biały 300 g
ananas 200 g
banan 2 szt
dżem ananasowy 100 g

DODATKOWO

wiórki kokosowe 50 g
śmietana 30% 150 ml
cukier puder 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: NALEŚNIKI PINACOLADA – z serem, ananasem i bananami pod kokosową pierzynką

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Składniki na naleśniki mieszamy, smażymy średniej wielkości naleśniki.

Każdy smarujemy dżemem ananasowym, pokrywamy warstwą białego sera, pokrojonym w plasterki bananem i pokrojonym w kosteczkę ananasem.

Posypujemy odrobiną kokosu i zawijamy.

Układamy obok siebie w naczyniu do zapiekania posmarowanym odrobiną masła.

Zalewamy śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi.

Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 20-25 minut ( aż śmietanka się zapiecze ).

Zajadamy gorące!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ostra Na Słodko 29.08.2015 18:32
Na zakończenie lata :)))
Ada-Gaba 28.08.2015 21:12
fajny przepis
ilka01 28.08.2015 18:26
pychota :)
marcia7 28.08.2015 18:19
apetyczne naleśniczi
Jadwiga/Jaga85 28.08.2015 17:15
Pysznie, takie naleśniki to bym zjadła:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak