Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowa pierś

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczka 1 szt
miód 1 łyżeczka
sól do smaku
olej kilka kropel
sok z cytryny 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowa pierś

Miód wymieszać w miseczce z papryczką , solą olejem i sokiem z cytryny.Pierś oczyścić, ostrym nożem zrobić kratkę i z obu stron zmoczyć w marynacie .pozostawić na 2-3 godziny.Smażyć na wolnym ogniu w niewielkiej ilości tłuszczu do uzyskania ładnego rumianego koloru. Podlać odrobiną wody przykryć pokrywką i dusić ok 10 min.Podawać z sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 07.11.2010 17:39
dobre
Sarenka 20.09.2010 16:04
Bajeczna skorupka, az milo sie patrzy!
justyna111 11.09.2010 11:32
super
Lidia11 08.09.2010 23:54
wygląda apetycznie
MarianM 04.09.2010 19:09
piersi są najlepsze
Ewa104 20.08.2010 06:37
Bardzo smacznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak