Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz w słojach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 2 kg
mąka 2 łyżki
sól
tłuszcz 2 łyżki
cebula 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz w słojach

Mięso z łopatki pokroić w kostkę. Mięso lekko oprószyć mąką i solą. Na patelni rozgrzać dość mocno tłuszcz i obrumienić mięso.Pod koniec smażenia dodać do mięsa cebulę, następnie podlać wodą w takiej ilości, aby sięgała do wysokości mięsa na patelni i gotować razem ok. 5 minut. Przyprawić mięso do smaku solą i papryką. Włożyć do słojów mięso razem z sosem.
Słoje zamknąć i pasteryzować 1,5 godz. Następnego dnia powtórnie pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 19.06.2011 00:13
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak