Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki w kajzerce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

watróbka z kiurczaka 30 g
cebulka 2 szt
olej do smażenia
sól
pietruszka zielona
mąka
kajzerka 3 szt
papryka czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki w kajzerce

Wątróbkę oczyszczamy, solimy i obtaczamy w mące. W tym samym czasie na patelni podgrzewamy olej rzepakowy. Smażymy wątróbki na gorącym oleju. Cebulę kroimy w krążki, a paprykę w cienkie paseczki i tez smażymy. Z bułki odcinamy górną część i wydrążamy środek. Nakładamy wątróbkę i paprykę oraz dekorujemy pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madagaskar 03.01.2011 07:36
pycha
banditka 15.11.2010 09:22
smakowicie wyglada
Anita21 28.09.2010 19:22
jestem już głodna
Jolanta40 17.08.2010 17:26
Źródło przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/18927/watrobki-drobiowe-zapiekane-w-buleczkach.html przepis został przeze mnie zmodyfikowany :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak