Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięsne kulki z mozzarella

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone 400 g
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mozzarella małe kulki 15 sztuk
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku

dodatki

Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: mięsne kulki z mozzarella

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułka tartą, startym czosnkiem i przyprawami. Mozzarellę pokroić na centymetrowe kostki. Dłońmi moczonymi w zimnej wodzie (dzięki temu mięso nie będzie się kleić) nabierać po trochę mięsa, spłaszczać, na mięso ułożyć kuleczkę sera i uformować kulkę. Panierować w bułce tartej i smażyć na głębokim tłuszczu. Odsączyć na ręczniku papierowym, nabijać na wykałaczki i dekorować oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 26.08.2015 13:01
apetyczna ta przekąska
Benita 26.08.2015 11:34
Wyglądają super
krokus 26.08.2015 10:26
pyszny pomysł
inka2012 26.08.2015 09:26
smacznie wygląda :)
Stenka 26.08.2015 08:45
ciekawe sposób na urozmaicenie kotletów mielonych
Ania321 26.08.2015 08:41
fajny pomysł na przekąskę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak