Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
pieprz
sól
masło 2 łyżki
papryka mielona
jajko 1 szt
pieczarki 6 szt
natka pietruszki 1 łyżka
cebula 1 szt
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jajka obrać i przekroić na połówki.
Z jajek wyjąć żółtka i wykroić trochę białka w celu uzyskania miejsca na farsz. Pieczarki przesmażyć na maśle razem z cebulą. Dodać posiekane żółtka, kawałki białka z wykrojonych środków i natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać dodając przyprawy do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziać białka. Połówki jaj, od strony farszu opanierować maczając w rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyć na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 25.07.2011 17:25
muszę wypróbować ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak