Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z ogórkiem, cukinią i kiełbasą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cebula 1 szt
kiełbasa podwawelska 20 dag
cukinia 1 szt
ogórek 1 szt
pomidor 3 szt
oliwa
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z ogórkiem, cukinią i kiełbasą

Papryki oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w paski. Cebulę kroję w kostkę. Cukinię obieram i kroję na mniejsze kawałki. Kiełbasę oraz ogórka obieram i kroję w plasterki. Pomidory kroję w ósemki.

Na oliwie podsmażam kiełbasę razem z cebulą. Dodaję paprykę, ogórka oraz cukinię. Duszę na małym ogniu około 15 minut, co jakiś czas mieszając łyżką. Dodaję pomidory i duszę kolejne 5 minut.

Leczo doprawiam do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Podaję z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.08.2015 14:37
pyszne danie obiadowe
Gracer 23.08.2015 20:07
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak