Sposób przygotowania

Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Do szklanego słoja wrzucać owoce na przemian z cukrem i oczyszczonymi liśćmi winogrona. Po wierzchu posypać gałką muszkatołową. Zalać alkoholem. Słój szczelnie zamknąć i całość macerować przez tydzień. Przefiltrować nalewkę przez wielokrotnie złożoną gazę. Przelać do ciemnych butelek, zakorkować i odstawić najlepiej na kilka tygodni.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    no no no na jesienny wieczór jak znalazł ;-)
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    super! z chęcią bym taką spróbowala:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Na pewno wspaniała :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    Renkloda Ulena czy może jakaś inna odmiana?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Zddegustowalo by sie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    lubie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !