Sposób przygotowania

Owoce umyć, osuszyć, przekroić na pół, usunąć pestki i pokroić na mniejsze części. Wrzucić owoce do szklanego słoja przekładając plastrami cytryny i przesypując cukrem. W środek wcisnąć laskę cynamonu. Słój zakręcić i odstawić na dwie doby. Syrop zlać do osobnego słoja, a owoce zalać alkoholem. Odstawić na dobę. Uzyskany nalew alkoholowy wymieszać z syropem owocowym. Przefiltrować nalewkę przez wielokrotnie złożoną gazę. Przelać do ciemnych butelek i odstawić najlepiej na kilka tygodni.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Takiej nalewki nie próbowałam...
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ja też nie, ale może warto wypróbować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    ja też nie próbowałam, ale z pewnością warto:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    smakowa ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !