Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier z pieczonych jabłek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier z pieczonych jabłek

Jabłka umyć, ułożyć na blachach wyłożonych papierem i upiec do miękkości. Po wyjęciu z pieca jeszcze gorące jabłka przetrzeć. Przecierem napełniać słoiki.
Nakładając przecier do słoików trzeba upychać go łyżką, aby nie zostały wolne przestrzenie.
Pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 30.09.2010 08:48
najlepszy przecier wychodzi z renet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak