Sposób przygotowania

Skórkę otartą z cytryny przełożyć do garnka, zasypać cukrem i zalać wódką. Przykryć szczelnie pokrywką i podgrzewać do momentu całkowitego rozpuszczenia się cukru( 30- 60 minut). Następnie odstawić do całkowitego wystygnięcia( także pod przykryciem). Wystudzoną cytrynówkę przecedzić do butelek. Cytrynówka przygotowana w ten sposób jest gotowa do spożycia już po kilkunastu godzinach od przygotowania.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Szybka i ... pewnie bardzo smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ooooo :) ciekawe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    dobvre
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Na rozgrzanie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Dla mnie super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    szybka w przygotowaniu i pewnie równie szybko znika ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !