Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka cytrynówka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wódka 500 ml
skórka otarta z cytryny 6-7 łyżek
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka cytrynówka

Skórkę otartą z cytryny przełożyć do garnka, zasypać cukrem i zalać wódką. Przykryć szczelnie pokrywką i podgrzewać do momentu całkowitego rozpuszczenia się cukru( 30- 60 minut). Następnie odstawić do całkowitego wystygnięcia( także pod przykryciem). Wystudzoną cytrynówkę przecedzić do butelek. Cytrynówka przygotowana w ten sposób jest gotowa do spożycia już po kilkunastu godzinach od przygotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.03.2013 20:49
szybka w przygotowaniu i pewnie równie szybko znika ;)
Wafelek2601 24.02.2013 14:37
Dla mnie super
bercik1 22.10.2011 20:19
Na rozgrzanie :)
pioge7 08.05.2011 18:28
dobvre
Iwusia 23.08.2010 06:00
ooooo :) ciekawe :)
pawel6 17.08.2010 17:09
Szybka i ... pewnie bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak