Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier kokosowy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka
mleko skondensowane 2 puszki
spirytus 250 ml
wiórki kokosowe 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Likier kokosowy

Do wyparzonego słoja przełożyć wiórki kokosowe i zalać je spirytusem. Odstawić na 48- 72 godziny w ciepłe miejsce. Spirytus odlać odciskając bardzo dobrze wiórki kokosowe. Mleko skondensowane słodzone dokładnie wymieszać z niesłodzonym, następnie dolać spirytus i wymieszać. Tak przygotowany likier przelać do butelki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 03.08.2013 08:50
Musi być pyszne! i do tego pewnie pięknie pachnie :)
IKrakowianka 16.06.2013 19:19
jestem pewna,że jest pyszny
bartek8585 24.05.2012 23:50
dawno szukałem przepisu na coś takiego.
Katarzyna/kate1980 13.05.2012 21:24
to musi być ciekawe
ben-ka 30.10.2011 08:02
Podobny ten likier do Malibu - pewnie też jest tak samo smaczny:)
ilka_86 22.10.2011 20:28
pyszny:)
Iwusia 24.08.2010 15:07
Kokosowy musi być smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak