Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć i osuszyć, następnie pokroić ją w kostkę. Jogurt naturalny zmiksować z pieprzem, solą, kardamonem, gałką muszkatołową, majerankiem i natka pietruszki. Następnie dodać kawałki kurczaka i wymieszać dokładnie. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, ułożyć w nim mięso, zalać pozostałym jogurtem z ziołami i zapiekać przez co najmniej 60 minut w temp. 200 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Bardzo fajny i ciekawy przepis !! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Szaleństwo :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha kurczak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !