Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuski dressing

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ocet winny 4 łyżki
cukier 1/2 łyżeczki
musztarda 4 łyżki
olej 10 łyżek
posiekany szczypiorek 1 łyżka
sól
estragon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Francuski dressing

Ocet winny należy wymieszać z solą i pieprzem. Następnie dodać cukier. Po czym sos wymieszać z musztarda i olejem. Jeśli nie chce się ze sobą połączyć można także ucierać. Po czym dodać posiekany drobniutko szczypiorek oraz estragon. Po dokładnym wymieszaniu sos jest gotowy do podania. Pasuje do sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.12.2013 18:33
ciekawy przepis
RenataZ-et 28.09.2013 22:09
świetny pomysł
Katarzyna/kate1980 14.05.2012 22:06
super
bercik1 20.10.2011 21:18
Musi smakować wspaniale.
Iwusia 03.08.2011 23:28
ciekawe
kasiaw 24.04.2011 21:10
fajny przepis muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak