Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony z marynaty meksykańskiej Zewy

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składnik główny

schab bez kości 1,5 kg

Marynata

Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
przyprawy 3 łyżka meksykańska

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony z marynaty meksykańskiej Zewy


Schab umyć, osuszyć.
Składniki marynaty wymieszać i marynatą dokładnie natrzeć schab z każdej strony.
Ułożyć do w naczyniu, zakryć i wstawić do lodówki na trzy dni dwa razy dziennie obracając mięso.
Po upływie potrzebnego czasu mięso włożyć do blaszki ( u mnie dodatkowo wyłożonej papierem do pieczenia ) a potem wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 1,5 godziny.
Upieczony schab wystudzić a potem schować do lodówki, kroić w cienkie plastry i podawać zamiast wędlin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 15.08.2015 17:44
Dziękuję, domowe mięsko zawsze przebije kupne :)
Małgorzata Pin 15.08.2015 09:41
Smaczny schabik.
Maridka19 15.08.2015 08:51
Domowe pyszne mięsko :)
Damiano
Damiano 15.08.2015 06:37
pyszne mięsko
Skotka 14.08.2015 23:09
Pyszne mięsko:)
mirosława4 14.08.2015 23:04
wyśmienity kawał mięska
bogusia 82 14.08.2015 23:00
wyborne danie:)
Iwusia 14.08.2015 21:59
bardzo apetycznie się prezentuje
Łukasz15 14.08.2015 21:53
Rewelacyjne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak