Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRILLOWANE KIEŁBASKI W WINNEJ MARYNACIE

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata

woda 1 szklanka
wino białe wytrawne 1 szklanka
kostka rosołowa 1 szt
cebula 1 szt
ząbki czosnku 4 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt

Lista składników

kiełbasa biała 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: GRILLOWANE KIEŁBASKI W WINNEJ MARYNACIE

Wodę zagotować w małym garnuszku. Rozpuścić kostki rosołowe, dodać pokrojoną w piórka cebulę, ząbki czosnku oraz przyprawy. Całość podgotować na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodać wino i odstawić do wystygnięcia. Kiełbaski ponacinać i zanurzyć w marynacie na ok. 6 godzin. Grillować ok. 10 minut na dobrze rozgrzanym ruszcie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 13.08.2015 07:34
fajna propozycja
Katarzyna59 12.08.2015 21:04
mniam mniam- pychotka
kuchcik89 12.08.2015 19:46
ciekawa marynata :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak