Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony z rusztu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 1 sztuka
sól do smaku
masło 2 łyżki
bułka tarta pikantna 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony z rusztu

Rybę oprawić, sparzyć wrzątkiem żeby łątwiej było oskrobać z łusek, pokrajać w dzwonka, wyjąć ości, posolić i smażyć na patelni lub ruszcie, polewając roztopionym masłem, póki się nie zrumieni. Następnie posypać bułką tartą, wstawić do gorącego piekarnika. Podawać z sosem tatarskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.09.2011 07:56
super
jeta72 09.05.2011 10:15
Bardzo apetyczne;)
Seba 19.04.2011 20:34
pycha
Margo1 30.09.2010 19:00
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak