Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ratatoille z warzyw

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinie 2 szt
cebule czerwone 2 szt
por 1 szt
bakłażan 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
pieczarki 20 dkg
oliwa
pieprz, sól
pomidor 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ratatoille z warzyw

Grzyby pokroić w plastry i zeszklić na rozgrzanej patelni.razem z czosnkiem i dusić do miękkości. Bakłażan i cukinie pokroic w plastry i posolić i odstawić aby puściła sok. Pomidory naciąć i sparzyć wrząrkiem, usunąć skórkę. Przekroić i usunąć pestki. Miąższ pokroić w kostkę. Por i cebulę oczyścić i pokroić w talarki. Każdy rodzaj warzyw smażyć soobno na oliwie, na koniec wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Posypać posiekanymi ziołami. Podawac na gorąco

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak