Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady z drobiową nutą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pojedyńcza pierś z kurczaka 4 szt
ser żółty 200 g
miód płynny so smarowania
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 szt
mąka do obtaczania
płatki kukurydziane 200 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady z drobiową nutą

Piersi, umyć, osuszyć i naciąć tworząc kieszeń.
Posolić i popieprzyć.
Każdą kieszeń posmarować wewnątrz miodem i odstawić na 10 minut.
Ser pokroić na 4 równe kawałki i wetknąć w każde nacięcie.
Każdą pierś obtoczyć w mące, następnie rozmąconym jajku i na koniec w płatkach wymieszanych z bułką tartą.
Smażyć w dużej ilości oliwy po około 8 minut.
Podawać z dowolnymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 12.11.2012 18:09
Ciekawy przepis - warto wypróbować.
Andysz 21.05.2012 20:35
pychotka;)
cukiereczek 22.03.2012 09:18
pycha
monika141 15.02.2012 13:19
super
eli_555 18.02.2011 22:54
pycha
ZEWA 19.09.2010 16:31
To są rolady z miodową nutą. Dopiero zauważyła błąd w nazwie potrawy.
iwona332 19.09.2010 00:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak