Sposób przygotowania

Sześć łyżek kawy capucino rozpuścić w 1 1/2 szklanki przegotowanej wody. Jajka z cukrem ubić na parze i wystudzić. Utrzeć margarynę i dodawać po łyżce masy jajecznej, serki, mleko w proszku i capucino w proszku. Na koniec dodać wystudzoną żelatynę. Na biszkopt (nasączony) wyłożyć połowę masy; następnie ciastka biszkoptowe (całe nasączone w kawie) układać na masie jeden obok drugiego; na biszkopty wyłożyć pozostałą część masy i ułożyć na niej pozostałe ciastka biszkoptowe (nasączone w kawie tylko od spodu- płaska strona). Biszkopty polać polewą. Ciasto wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    dla tego ciasta mogę zabić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !