Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy , myjemy, ucieramy na tarce na grubych oczkach, dokładnie odsączamy z wody.
Mięso mielone mieszamy z fixem do kotletów mielonych.
W rondelku rozpuszczamy masło, odstawiamy z ognia, dodajemy pół szklanki śmietanki, posiekany koperek, 2 łyżeczki kucharka, pieprz, pokrojony w kostkę ser (15dag) (cały czas mieszając). Stawiamy na ogień, gotujemy na małym ogniu aż ser się rozpuści.
Gotowy sos wlewamy do utartych ziemniaków, dokładnie mieszamy.
Do naczynia żaroodpornego układamy połowę masy ziemniaczanej, mięso mielone, plastry pozostałego sera żółtego i na górę drugą część masy ziemniaczanej.
Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180°C 30 minut.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Pyszna taka zapiekanka
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Lubię zapiekanki
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Powiało wiosną!
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ale mi smaka narobiłaś

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !