Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa rybna

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smalec 1 łyżka
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 korzeń
seler 1/2 sztuki
por 1 sztuka
ziemniaki 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżka
chili Prymat 1/2 łyżeczki
tymianek 1 łyżka
filet z dorsza 20 dag
sól i pieprz
zielona pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa rybna

Kroki postępowania

1
Warzywa oczyścić i pokroić. W dużym rondlu rozpuścić smalec, wrzucić cebulę, zeszklić. Następnie dodać pokrojoną włoszczyznę, papryki i ziemniaki.
Krok 1 - Pikantna zupa rybna foto
2
Dodać przyprawy, wymieszać i smażyć mieszając ok. 5 minut. Całość zalać wrzątkiem i gotować do miękkości.
Krok 2 - Pikantna zupa rybna foto
3
Rybę pokroić w 1-2 cm kawałki i dołożyć do zupy, gotować jeszcze 10 minut.
Na talerzach posypać posiekaną zieloną pietruszką.
Krok 3 - Pikantna zupa rybna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 14.12.2015 17:51
bardzo fajny przepis
berys18 07.08.2015 07:16
wygląda pysznie
IKrakowianka 07.08.2015 04:58
świetnie wygląda
wwwiolka 06.08.2015 21:45
Bardzo fajny pomysł
kloruś 06.08.2015 19:19
chętnie bym skosztowała!
MałaMi89 06.08.2015 14:46
Jeszcze nigdy nie jadłam zupy rybnej..
Agnieszka-87-25 06.08.2015 14:42
łądnie wygląda
Adamorek 06.08.2015 14:35
fajna taka letnia
molanka 06.08.2015 14:21
wygląda apetycznie
Aleksandra/Olcia 06.08.2015 14:16
uwielbiam taką zupkę,szczególnie z pulpecikami rybnymi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak