Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z zielonych pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 kg
woda 1/2 szkl
zielone pomidory 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z zielonych pomidorów

Umyte pomidory przekroić na połówki, zasypać połową cukru, skropić sokiem z cytryny i zostawić na noc. Następnego dnia zlać sok, dodać pół szklanki wody i resztę cukru. Zagotować, włożyć pomidory i odstawić. Następnego dnia smażyć, aż będą przezroczyste. Przełożyć do czystych, suchych i wyparzonych słoików. Pasteryzować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak