Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ANTRYKOT wołowy z kurkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 50 dkg
antrykot wołowy 5 kotletów
bulion 1 szkl.
cebula biała 1 szt.
konik 3 łyż
musztarda 3 łyż
śmietana 6 łyż
sól, pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: ANTRYKOT wołowy z kurkami

grzyby oczyści obrać i poseikać. Na patelni rozgrzać olej i i zeszklić posiekaną cebulę dodać kurki i dusić ok. 15 min. aż odparuje nadmair wody. Zalać szklanką bulionu i dusić jeszcze 15 min.
Kotlety lekko rozbić posmarować troche olejem i połowa musztardy, odłożyć na 1 godz. by się przegryzły. Usmażyć na małej ilości oleju. Posypać solą i pieprzem. Przełożyć n atalerz.Robimy sos - na patelnię wlać smietanę i doać musztardę, wymieszać i dodać koniak sos zagotować. Połączyć grzyby z sosoem - posypać natką pietruszki,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak