Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z wiśni

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z wiśni

Wiśnie umyć, wypestkować, zasypać połową cukru. Gdy puszczą sok, zlać go i zagotować, zebrać pianę, dodać resztę cukru. Przestudzić i zalać wi¬śnie. Na drugi dzień znów zlać sok, zagotować go, też zebrać pianę i ciepłym zalać owoce. Czynność powtórzyć jeszcze trzeciego dnia. Na koniec wiśnie włożyć do gotującego syropu, kilka minut pogotować. Przestudzone konfitury przełożyć do słoików i pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak