Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne ogórki w słoikach

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 4 kg
olej 1/2 szklanki
sól 8 łyżek
czosnek 3 główki
chili w proszku 3 łyżki
papryczka chili 1 sztuka
cukier 1/2 kg
Liść laurowy suszony Prymat 6 sztuk
ocet 4 szklanki
Gorczyca biała cała Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne ogórki w słoikach

Ogórki pokroić w grube plastry. Przełożyć je do garnka, posypać 8 łyżkami soli. Zagotować olej i zalać ogórki. Dodać przyprawy, roztarty czosnek i pokrojoną papryczkę chili. Ocet zagotować z cukrem. Ogórki zalać gorącym płynem, odstawić na 12 godzin, a potem przełożyć do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 25.08.2010 13:13
z papryczką chili jeszcze nie robiłąm
lucyna15
lucyna15 18.08.2010 10:57
super robie je co roku :)
RenataZ-et 18.08.2010 10:44
Lubię pikantne potrawy i zaprawy ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak