Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki w sosie sojowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurek 1/2 kg
sosu sojowego 3 łyżki
pęczek koperku
sól, pieprz
olej do smażenia 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki w sosie sojowym

Koperek myjemy i siekamy. Grzyby oczyszczamy i myjemy. Rozgrzewamy olej na głębokiej patelni, wrzucamy grzyby i smażymy, mieszają. Przyprawiamy do smaku.
Gdy płyn odparuje, dodajemy sos sojowy i jeszcze chwilę smażymy. Na koniec wsypujemy koperek.
Możemy podawać na gorąco z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak