Sposób przygotowania

Mięso powinno być dość chude, pokrojone w dość grube plastry. Przykrywamy je folią i lekko tłuczemy nie tyle żeby rozbić co nieco zmiękczyć. Oprószamy je lekko papryką i obtaczamy w mące. Otrzepujemy nadmiar i smażymy na bardzo rozgrzanej patelni z odrobiną oleju - z karczku się wytopi tłuszcz więc nie dodawajmy dużo. Zrumienione kotlety przekładamy na talerz a na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy cebulę pokrojoną w półplasterki. Kiedy się zeszkli dodajemy z powrotem mięso. Całość skrapiamy dość obficie sosem sojowym ciemnym i sosem chili, podlewamy ok. 3/4 szkl. wody i dusimy na małym ogniu aż mięso będzie mięciutki czyli ok. 30 min.. Podałam z ziemniakami i gotowanymi warzywami.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Ale bym zjadł takie mięsko...
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Lubię takie jedzonko
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Lubię takie jedzonko
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !