Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowa z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młody seler z nacią 1 sztuka
ziemniaki 6 sztuk
pieczarki 300 g
marchewka 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
kalafior 1/2 sztuki
por 1/2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
masło 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
jogurt naturalny 75 gęsty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowa z pieczarkami

Wlać do garnka wodę, wrzucić kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie i zacząć podgrzewać. Wszystkie warzywa drobno pokroić (kalafiora podzielić na różyczki) i wrzucić do garnka (wszystkie oprócz ziemniaków). Pieczarki pokroić w plasterki i podsmazyć na maśle. Doddać do zupy. Na patelnię po smażeniu pieczarek wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę i podsmazyć chwilkę i dodac do zupy.
Zabielić gęstym jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 26.10.2012 21:50
ciekawe
misia53 04.07.2011 12:53
oryginalna , ciekawi mnie smak jej...
wedith1 06.10.2010 09:35
Fajna, coś nowego )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak