Sposób przygotowania

Tuńczyka osączyć z zalewy, przełożyć do miseczki. Dodać majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z cytryny, wymieszać. Jeśli majonez jest bardzo gęsty można dodać go pół na pół z jogurtem naturalnym. Doprawić solą i pieprzem oraz tabasco. Wymieszać i odstawić na pół godziny aby smaki się przegryzły. Podawać do sałatek, warzyw gotowanych i pieczonych, jaj na twardo...Możemy użyć tuńczyka w kawałkach , ale wtedy trzeba go dobrze rozetrzeć albo sos zmiksować.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pycha aż chce się spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !