Sposób przygotowania

Warzywa opłukać, osączyć. Szparagom przyciąć albo odłamać twarde końcówki, pokroić na mniejsze kawałki. Brokuła i kalafiora podzielić na różyczki. Ser pokroić w słupki. Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić, dodać zioła, wymieszać. Wszystkie warzywa wrzucać partiami do lekko posłodzonej wrzącej wody, gotować 2-3 min. - mają być lekko obgotowane, ale chrupiące. Osączyć je i przestudzić. Ułożyć porcje warzyw na talerzach, oprószyć odrobiną soli, dodać po trochu sera, polać sosem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo lubię sałateczki z udziałem sera, więc i ten przepis trafi do mojej księgi :).
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    jakoś nie przepadam za szparagami, ale na te to bym się skusiła
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    interesujący ;p

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !