Sposób przygotowania

ZALEWA:
1szklanka octu
6 szklanek wody
łyżka soli
2 łyżki cukru
6 ziarenek ziela angielskiego
3liście laurowe
pieprz (1 łyżeczka)

Do garnka wlewamy wodę , solimy, zagotowujemy. Kalafior dzielimy na małe różyczki, wrzucamy do wrzątku na 4 minuty. Pieczarki kroimy w ćwiartki, ogórki dokładnie myjemy, ktoimy w grube krążki, paprykę w dużą kostkę.
Do słoików układamy kalafior, paprykę, ogórki, pieczarki, cebulkę.
ZALEWA:
Składniki zalewy mieszamy, zagotowujemy, zalewamy słoiki. Pasteryzujemy ok 20 minut, odstawiamy do ostygnięcia.

Gotowe pikle nabijamy na wykałaczki :) Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    z kalafiorem jeszcze nie robiłam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    wyglądają smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    wygląda super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    rewelacyjna kompozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    everything

    szybkie i smaczne ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !