Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane pomidory

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

niezbyt duze pomidory, moga byc koktajlowe
ząbki czosnku
ziarna kolendry
ocet 10 % 1 szklanka
woda letnia 4 szklanki
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane pomidory

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Ponakłuwać wykałaczką żeby nie pękały. Do słoików wkładać przygotowane pomidory, głązki bazylii i tymianku, ząbki czosnku, pieprz i ziarna kolendry (przed dodaniem polecam je rozgnieść - będą bardziej aromatyczne). Z pozostałych składników ugotować zalewę, gorącą napełnić słoiki i od razu zamknąć. Pasteryzować 5 minut. Pomidory są gotowe do użycia po upływie co najmniej 2 tygodni. Ilość bazylii, czosnku itp. zależy od naszych upodobań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 27.05.2012 11:49
Może w tym roku uda mi się zrobić choć kilka słoiczków.
IZABELA29 07.05.2012 08:06
na swoje pomidory jeszcze poczekamy
ben-ka 06.05.2012 10:05
takie zapasy na zimę mi się marzą:}
jeanette_v 27.02.2012 19:54
Prześliczne,...
aleksa123 30.08.2011 12:46
ekstra
Mysiunia 14.07.2011 14:57
świetnie się prezentują! Swoją drogą, to jeszcze nigdy takich nie jadłam:)
anemon 14.07.2011 08:21
Pięknie i apetycznie prezentują się w słoiku.
Mati13 31.03.2011 16:33
piekne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak