Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak z warzywami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza pęczak
pomidory krojone z puszki
natka pietruszki 1 pęczek
cebula biała 1 szt.
oliwki zielone 0,5 szklanki
oliwki czarne 1/3 szklanki
czosnek 2 ząbki
ksylitol
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
oliwa
masło 1 łyżeczka (do gotowania kaszy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z warzywami

Propozycja na smakowite połączenie kaszy pęczak z warzywami. To wegańskie danie jest szybkie i proste w przygotowaniu, ale jest również pożywne, sycące i bardzo aromatyczne :)

PRZYGOTOWANIE:

1. Cebulkę bardzo drobno kroimy i szklimy ją na oliwie z oliwek.

Zeszkloną cebulkę zalewamy pomidorami krojonymi z puszki, zagotowujemy, dodajemy posiekaną pietruszkę, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz oliwki pokrojone z krążki - wszystko dusimy około 5 minut.

Powstały sos doprawiamy solą, cukrem brzozowym (ksylitolem) i świeżo zmielonym pieprzem.

2. Kaszę pęczak gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki masła. Po ugotowaniu dodajemy ją do powstałego sosu z warzyw, mieszamy i wykładamy na talerze.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.08.2015 22:49
moje smaki, pyszne
Franciszek 01.08.2015 17:05
dobre danie moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak